O
svěžující limonáda z liči. Limonáda se po nějakém čase oddělí. Stačí ji lžičkou promíchat. Uchovávejte v chladu. Záleží, jak moc sladké budete mít liči, popřípadě limonádu ještě doslaďte lžičkou třtinového cukru nebo jiným vaším oblíbeným sladidlem.
25 ks liči
šťáva z 1–2 citronů
1 lžíce třtinového cukru
2 hrnky chlazené vody (může být i bublinková)
špetka himalájské soli
plátky citrusů na ozdobu
kostky ledu nebo ledová tříšť k servírování
1 Liči oloupejte, zbavte pecek a vložte do blenderu a rozmixujte.
2 Přidejte citron (raději méně), cukr, sůl a vodu a znovu na maximum rozmixujte.
3 Limonádu přeceďte přes jemný cedník, můžete klidně použít i utěrku, dochuťte ještě popřípadě citronovou šťávou a třtinovým cukrem a podávejte s kostkami ledu.